TIBERIU TROIA

Gama Sportster produsă de Harley-Davidson a împlinit 60 de ani

Apărută în 1957, gama Sportster continuă și după 60 de ani să ofere unele dintre cele mai căutate modele Harley-Davidson, dovedind că acest gen de motociclete nu îmbătrânește niciodată.

Sportster

Încă de la primul model, motocicletele Sportster au fost echipate cu motor cu 2 cilindri în V la 45 grade, varianta originală de motor Ironhead fiind înlocuită în 1986 cu motorul Evolution.

De-a lungul celor 60 de ani au existat numeroase modele, având la început capacitatea cilindrică de 883 si 1000 cc, după care au apărut variante de 750 cc (cea cu care Evel Knievel a reușit săritura legendară), 1100 și 1200 cc.

Sportster

Primul Harley-Davidson Sportster produs în 1957

În ultimii 30 de ani, rețeta cu care ne-a obișnuit Harley-Davidson este folosirea celor două motorizări, de 883 și 1200 cc și lansarea de noi modele în fiecare an, motocicletele din gama Sportster fiind considerate de unii ca fiind alegerea începătorilor.

Ultimul model spectaculos din această familie a fost prezentat publicului în vara anului trecut, Roadster fiind introdus presei de specialitate în cadrul unui eveniment deosebit, organizat de Harley-Davidson pe riviera franceză.

Am avut șansa să fiu invitat la această manifestare și acolo l-am întâlnit pe Brad Richards, directorul departamentului de design și creatie, coordonatorul proiectului Roadster.

Roadster

Cu Brad Richards la Saint Tropez

În discuția purtată, Brad m-a asigurat că surprizele se vor ține lanț și se pare că nu a exagerat, pentru că acum, la împlinirea a 60 de ani de existență a familiei Sportster, Harley-Davidson a anunțat o campanie promoțională aniversară.

Toate modelele Sportster sunt oferite clienților la un preț special: motoarele de 883 cc beneficiază de o reducere de preț de 883 Euro, iar cele de 1200 cc o reducere de 1200 Euro.

Noile prețuri sunt valabile atât pentru motocicletele aflate în stocul dealerilor, cât și pentru noile comenzi, iar în România, motocicletele pot fi văzute, comandate și achiziționate la magazinul din București al unicului dealer autorizat, Harley-Davidson România.

Sportster Roadster

Dacă vă interesează noutățile lansate de Harley-Davidson, mai jos sunt alte articole postate până acum.

Harley-Davidson a lansat gama Softail 2018

Harley-Davidson se pregătește să sărbătorească 115 ani de la înființare

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*