TIBERIU TROIA

Cele mai interesante motociclete Indian Scout modificate de dealeri

În afară de modele frumoase, la concursul mondial de personalizare a motocicletelor Indian Scout au fost realizate și multe proiecte deosebite.

Indian Scout

American Biker

Proiectul American Biker realizat de dealerul Indian din Charleston împrumută ceva din aspectul motoarelor din filmul Mad Max.

Multe repere au fost produse din fier acoperit cu alamă, iar vopselele aplicate dau pieselor un aspect de vechi și uzat.

Indian Scout

Fast Track

Fast Track este singurul proiect din concurs realizat de o firmă din Franța.

Multe dintre componentele motocicletei sunt manufacturate de constructor: eșapamentele, ghidonul și aripa de spate, altele sunt produse de Ness, cum ar fi oglinzile, tălpicile, pedalele schimbător și frână, în timp ce anvelopele sunt împrumutate de la un Jeep Willis.

Indian Scout

Dakota Demon

Dakota Demon, motocicleta construită de dealerul din Sioux Falls, Statele Unite, omagiază moștenirea curselor de altă dată, în care motoarele Indian făceau legea, motocicleta îmbinând noul model Scout și detaliile sale moderne, cu unele dintre componentele utilizate de cei care concurau cu vechile modele Indian.

Construcția motocicletei a început cu lucrul la cadru, îndepărtând rezervorul original și producând unul care să continue linia spatelui motocicletei și a aripii de spate.

Indian Scout

Păstrând tema curselor, s-a apelat la un producător local de eșapamente pentru competiții de flat track, firma Kullyco, care a proiectat și realizat sistemul de evacuare, iar pentru roți, firma Gorby’s Machine a produs jante de 19”, pe care au fost instalate anvelope Mitas utilizate în cursele flat track.

Furca de față originală a fost înlocuită cu una produsă de Kiwi Indian și adaptată pe motocicletă, dându-i un aspect retro, iar vopsitoria a fost realizată de firmele Rusty Jones Customs și Rick Funge Custom Paints.

Indian Scout

I’m a Legend

Unul dintre cele mai frumoase proiecte a fost realizat de dealerul Indian din Adlliswil, Zürich, Elveția și a fost numit I’m a Legend.

Nu a existat un plan inițial, pur și simplu au vrut să construiască o legendă.

Indian Scout

Constructorii motocicletei au declarat că au intenționat să realizeze un mix de stiluri de personalizare din toate epocile construcției de motociclete, astfel încât se pot regăsi elemente ale bobberelor anilor ‘50, ale motocicletelor de anduranță din anii ‘80, dirt-track și așa mai departe.

Indian Scout

Modelul Evil Redhorse, construit de dealerul Indian din Elkhart, Indiana, Statele Unite, este un omagiu adus perioadei de după cel de-al doilea război mondial, care a reprezentat o șansă pentru motocicliștii de atunci să-și demonstreze talentul construind motociclete.

Indian Scout

Evil Redhorse

Priza admisiei care iese din rezervorul de benzină este un exemplu de creativitate tehnică.

Cu ajutorul firmei Z’s Customs a fost realizată carcasa farului, în care au fost introduse kilometrajul, contactul principal și semnalizatoarele, împreună cu un corp luminos cu tehnologie LED.

Motocicleta a fost vopsită de firma Vivid Dragon și, pentru a accentua vopseaua roșu metalizat, cadrul a fost cromat de compania Precision Buffing.

Reperele frezate din aluminiu forjat au fost realizate de Die Rite, iar pielea șeii a fost lucrată manual de unul dintre angajații proprii.

Indian Scout

Sursa: Indian Motorcycle

Modelele de serie Indian Scout pot fi văzute la magazinul din București al importatorului autorizat ASP Group.

Dacă vreți să citiți cum a început povestea concursului de personalizare organizat de compania Indian și ce alte modele interesante au fost realizate, puteți găsi mai jos articolele postate recent.

Concursul mondial de personalizare al motocicletelor Indian Scout

Cele mai frumoase motociclete Indian Scout modificate de dealeri

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*