TIBERIU TROIA

Ducati Panigale V2 se produce într-o nouă variantă de culori

Prezentată inițial într-o singură culoare, tradiționalul roșu Ducati, Panigale V2 va putea fi comandat și în combinația alb/roșu prezentată săptămâna trecută.

Ducati Panigale V2

Noua combinație alb/roșu are ca nuanță principală Star White Silk, subliniind liniile și formele geometrice ale motocicletei. În același timp, culoarea devenită simbol pentru producător, Ducati Red, pune în valoare caracterul sportiv al modelului Panigale V2.

Formula cromatică adoptată este completată de logo-ul Panigale V2, poziționat pe lateralul carenei, în partea inferioară, detaliu inspirat din grafica motocicletelor departamentului de competiție Ducati Corse.

Ducati Panigale V2

Protagonist al ședințelor foto și video care au însoțit lansarea noii versiuni coloristice a fost pilotul echipei Pramac Racing Team, Francesco “Pecco” Bagnaia, acțiunea desfășurându-se pe pista circuitului “Marco Simoncelli” de la Misano.

Panigale V2, prezentat cu mai puțin de un an în urmă, care a entuziasmat publicul și, în special pe fanii firmei Ducati, este modelul cel mai accesibil din familia Panigale, având un motor Superquadro de 955 cmc cu doi cilindri gemeni în V, care respectă normele Euro 5, produce o putere maximă de 155 CP la 10.750 rpm și un cuplu maxim de 104 Nm la 9.000 rpm.

Ducati Panigale V2

Caracteristicile și performanțele motorului permit utilizarea pe circuit, oferind utilizatorilor o motocicletă ușor de controlat și de exploatat, livrarea cuplului fiind liniară, peste 70% fiind disponibil la 5.500 rpm, făcând posibilă ieșirea rapidă din viraje, chiar și în cele mai lente.

Șasiul motocicletei Panigale V2 are ca piesă principală cadrul monococă, îmbrăcat într-un carenaj elegant, inspirat din formele sportive ale modelului Panigale V4. Asemănarea cu celelalte modele ale familiei Panigale este subliniată și de bascula monobraț, în timp ce eșapamentul compact, cu o singură ieșire laterală și finalul amplasat sub motor, pun în valoare liniile curate ale motocicletei.

Ducati Panigale V2
Celelalte componente ale șasiului sunt tot atât de performante, pe față fiind instalată o furcă telescopică inversată Showa Big Piston complet reglabilă, de Ø 43 mm, monoamortizor Sachs pe spate și un sistem de frânare Brembo calibrat pentru folosința pe stradă, cu etriere monobloc radiale M4.32 și discuri de frână de Ø 320 mm pe față, respectiv Ø 245 mm pe spate.

Noul Panigale V2 poate fi comandat la magazinul din București al importatorului oficial Ducati România, sau la magazinele dealerilor din teritoriu.

Ducati Panigale V2

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Ducati Panigale V2

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*