TIBERIU TROIA

Motocicletele Honda premiate de MCN la trei categorii

Motor Cycle News (MCN) a acordat modelelor Honda NT1100, ADV350

și CB500X premiul pentru anul 2022 la categorii diferite.

Motocicletele Honda premiate de MCN

MCN, una dintre cele mai respectate publicații moto, a acordat pentru anul 2022 premiul “Best Tourer” noului NT1100, “Best Urban Petrol” scuterului ADV350 și, pentru al patrulea an consecutiv, premiul “Best A2” modelului CB500X.

Sosit în Marea Britanie la începutul anului, noul NT1100 s-a dovedit încă de la început a fi un model de mare succes, fiind vândute peste 500 de unități, urmate de o lungă listă de așteptare pentru restul anului.

Având același motor instalat pe Africa Twin, comercializat și în versiunea cu dublu ambreiaj DCT, NT1100 a fost considerat de mulți ca fiind noul Deauville, cu capacitate cilindrică mai mare, tehnologie superioară, mai mult confort și mai practic decât vechiul model regretat, dovedit în timp a fi un fel de cal de povară al categoriei Touring.

Motocicletele Honda premiate de MCN

Genți laterale oferite în configurație standard, portbagaj, manșoane încălzite, cruise control, priză USB, parbriz cu cinci trepte de reglaj, chiar și cric central. Pe lângă toate aceste dotări, cinci moduri de pilotaj, control al tracțiunii, sistem de control al plecărilor pe o roată și un bord TFT cu control tactil cu ajutorul căruia pilotul poate conecta telefonul inteligent la sistemul de navigație, mesaje și apeluri.

Faptul că motocicleta nu are platformă de măsurare inerțială începe să nu mai conteze prea mult.

Completând o gamă deja extinsă de scutere, ADV350 combină stilul de aventură dur al fratelui său X-ADV cu o arhitectură robustă a șasiului care include un cadru tubular din oțel, furcă telescopică inversată cu elemente de 37 mm și amortizoare spate cu compensator.

Motocicletele Honda premiate de MCN

Parbrizul este reglabil pe înălțime, sub șa există loc pentru două căști integrale și o priză USB-C în torpedo iar bordul LCD integrează sistemul de control vocal Honda pentru telefon inteligent, în timp ce sistemul de operare Smart Key contribuie la confortul de zi cu zi.

Honda nu s-a zgârcit cu echipamentul standard. Scuterul are furcă telescopică inversată Showa, pe spate două amortizoare, etrier de frână față Nissin, bord cu ecranul reglabil în patru direcții, apărători de mână, lumini LED, pornire fără cheie, două încărcătoare USB, control al cuplului în două trepte și roți cu jante din aluminiu și spițe încrucișate.

Despre CB500X ce s-ar mai putea spune după patru ani în care a fost aleasă de MCN cea mai bună motocicletă pentru categoria de permis A2?

Nimic altceva decât că are toate șansele să primească același premiu și în anul următor.

Motocicletele Honda premiate de MCN

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*