TIBERIU TROIA

Ionel Pascotă – sfaturi pentru motociclişti la DigiFM

Ionel şi-a făcut debutul în sport la 14 ani, vine cu sfaturi pentru motociclisti şi ne explică de ce trebuie început motociclismul cu paşi mici.

Rubrica moto din cadrul emisiunii Undă Verde este la început.

Încercăm să facem lucruri utile, care să fie interesante, dinamice şi să nu plictisească. La radio nu prea poţi să dormi pe tine şi, pentru asta, intervenţiile sunt mai scurte decât şi-ar dori unii.

Trebuie să condensăm informaţia, fără să afectăm conţinutul şi, pe cât posibil, să nu dezamăgescă ascultătorii.

Dacă se poate ca cele câteva minute să fie şi educative, atunci putem considera că am împuşcat suficienţi iepuri cât să rezistăm mai mult timp,

Una dintre soluţiile câştigătoare este să invitam câte o personalitate din lumea moto românească şi, împreună, să povestim câte ceva din problemele pe care le întâmpină comunitatea moto din România, cam haotică, dar în creştere.

sfaturi pentru motociclisti

Împreună cu Cetin Raşit, realizatorul emisiunii Undă Verde, în studioul DigiFM

Aşa l-am invitat pe Ionel Pascotă, gata oricând să-şi ajute colegii de la curse şi, de ce nu, pe cei care încep acum motociclismul, cu sfaturi pentru motociclisti.

Subiectul pe care l-am propus este utilitatea folosirii motocicletelor care corespund categoriei A2, cele care au 35 kW maxim.

Culmea este că nu ne adresăm adolescenţilor, care sunt obligaţi să treacă prin categoriile inferioare: AM, A1 şi A2, ci persoanelor de peste 24 de ani, care au posibilitatea să obţină direct categoria A, cu care au dreptul să conducă motocicletele cele mai puternice, fără nici o oprelişte.

Aceşti oameni, care mizează pe gândirea lor matură şi pe experienţa de viaţă, trebuie să înţeleagă că vârsta şi IQ-ul mai mare decât media nu au nici o legătura cu deprinderile pe care trebuie să le capeţi pe motocicletă şi cu riscurile pe care le presupune folosirea unui motor puternic.

Materialul “Ionel Pascotă – sfaturi pentru motociclisti” a fost transmis la DigiFM, în rubrica moto a emisiunii Unda Verde din 22 februarie 2016 şi poate fi găsit pe Sound Cloud.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

One thought on “Ionel Pascotă – sfaturi pentru motociclişti la DigiFM

  1. meeee

    daca ne dati voi bani o sa si trecem prin toata categoriile…
    si cu alea “limitate” poti prinde suficienta viteza ca sa te infigi intr-un cap de pod
    si exista motociclete destul de puternice care sunt ok pt incepatori (er6 de exemplu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*