TIBERIU TROIA

Cum a fost la FLYING ROCKSTAR ENERGY TOUR – Freestyle Motocross şi ce am văzut eu acolo – partea 1-a

Lume multă, gură-cască cât vrei, muzică mai bună, sau doar zgomot, dar şi cinci piloţi de Freestyle motocross, care fac nişte sărituri aproape imposibile.

Nu e prima demostraţie de Freestyle Motocross pe care o văd şi am avut ocazia să comentez la Eurosport câteva etape de Campionat Mondial.

Cu toate astea, nu se poate să nu te impresioneze săriturile băieţilor, atunci când eşti la câţiva metri de ei, mai ales atunci când este vorba de doi Campioni Mondiali.

Încă de când am văzut prima demostraţie de acest fel, m-am întrebat cum se antrenează un astfel de pilot.

Freestyle Motocross

Cu Libor Podmol

Când s-a ivit ocazia să stau de vorbă cu invitaţii prezenţi la acest eveniment, nu am stat să mă gândesc şi m-am grăbit să-i prind înainte de demonstraţie, ca să fie odihniţi si să aibă chef de vorbă.

Astfel, în prima parte a materialului filmat, am aflat cum se antrenează Libor Podmol, Campion Mondial în sezonul 2010, primul pilot non-american de Freestyle care a cucerit medalia de aur la X-Games şi cum a evoluat în timp structura antrenamentului său zilnic.

Nici David Rinaldo, Campion Mondial în 2013, nu s-a lăsat rugat şi a vorbit despre concurenţa foarte serioasă pe care o are în Campionatul din Franţa, ţară în care activează mulţi piloţi valoroşi de Freestyle (FMX).

Freestyle Motocross

Cu Davd Rinaldo

Am păstrat pentru partea a doua a materialului făcut la spectacolul de Freestyle motocross, discuţia despre săritura inventată de Libor şi accidentul lui David, avut în anul în care a cucerit titlul de Campion Mondial.

Freestyle Motocross

Materialul filmat a fost prezentat la Digi24, în rubrica moto a emisiunii La Volan din 28 mai 2016.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*