TIBERIU TROIA

Yamaha continuă campania de testare a motocicletelor pentru toţi doritorii. Mergeţi să testaţi !

O adevarată flotă de motociclete Yamaha aşteaptă pasionaţii la magazinul firmei Motodynamics SRL, Importatorul Oficial Yamaha în România.

Yamaha

Am început să lucrez pentru Yamaha în decembrie 1993, atunci când i-am convins că merită să vină în România şi să demareze operaţiunea oficială.

Ca să-i conving, în 1992 am fost în Bulgaria, la magazinul Yamaha al aceleiaşi firme, de unde am cumpărat motociclete noi, pe care le-am adus în Bucureşti, în magazinul propriu proaspăt deschis, la intersecţia străzii Traian cu Bulevardul Republicii (azi Bd. Pache Protopopescu), unde au fost expuse şi de unde s-au vândut primele motociclete Yamaha, aduse prin reţeaua oficială.

După primele două transporturi, fiind în drum spre circuitul de la Tripolis, în sudul Greciei, unde am alergat în etapa de Campionat Balcanic ediţia 1993, am oprit la sediul companiei Yamaha Grecia şi, împreună cu prietenul şi partenerul meu Vlad Haralambie, am avut o discuţie de peste două ore cu Directorul General al acestei firme, în care l-am convins că merită efortul şi că putem fi un partener credibil.

Două luni mai târziu am început discuţiile oficiale cu managerii din Grecia veniţi la Bucureşti, iar rezultatul întâlnirilor a fost decizia pe care au luat-o, de a începe operaţiunea oficială în România.

Munca a început în decembrie 1993, prin amenajarea unui sediu, căutarea unui spaţiu comercial, stabilirea de contacte şi întâlniri, iar, la jumătatea anului 1994, am deschis primul magazin Yamaha pe Bulevardul Decebal, lângă Piaţa Muncii.

Din acel magazin au fost vândute motociclete, motoare de barcă, scutere de apă, snowmobile, generatoare şi multe alte scule şi echipamente, cu care, în numai doi ani am reuşit să plasăm Yamaha în fruntea topurilor de vânzări la multe categorii de produse, reuşind adevarate recorduri de vânzări.

curse pe aeroport

Vizita CEO Yamaha Motor Europe Hasegawa-san la Bucuresti

Urmarea firească a rezultatelor de excepţie a fost înfiinţarea echipei Yamaha Racing Team Romania participantă în Campionatul Naţional al României la viteză pe circuit şi enduro şi vizita pe care ne-a făcut-o Preşedintele companiei Yamaha Motor Europe.

Am continuat munca în firma românescă şi am format o echipă de aur, cu care am avut rezultate fantastice în motociclism şi în vânzările produselor Yamaha.

Cu toate astea, până în 2004, când am hotărât să aleg altă cale, nu am avut nici o motocicletă de test pentru potenţialii clienţi.

Ca să încerc să conving câte un motociclist, de multe ori am folosit motocicletele proprii, oferindu-le spre testare, astfel încât Drag Star 1100 şi XT600E au fost dintre cele mai vândute, pentru că asta puteam pune la bătaie.

Anii au trecut, vremurile s-au schimbat, motocicletele nu se mai pot cumpăra numai arătând clienţilor poze pe Internet, chiar având vocaţie şi talent de vânzător.

Marii importatori au înţeles că singura modalitate prin care poţi convinge omul că produsul e bun şi merită investiţia, este să-i dai posibilitatea să-l testeze.

Yamaha s-a aliniat acestei necesităţi şi a început să aducă modele diferite, înmatriculate şi asigurate în afara României, pentru mai multa mobilitate, unităţile de test fiind folosite în mai multe ţări şi înlocuite periodic.

Yamaha

Având în România una dintre cele mai stabile şi sănătoase reţele de dealeri oficiali, a fost posibilă organizarea unui tur prin ţară, unde, la sediul dealerilor locali, motocicletele au putut fi testate şi de pasionaţii care nu locuiesc în Bucureşti.

Acum, flota de motociclete a revenit în Bucureşti, unde va fi parcată până pe 17 iunie, după care va fi trimisă în altă ţară, dar va reveni pe 11 iulie.

De acum, până pe 17 iunie, toţi cei care sunt curioşi să vadă cum merg ultimele modele produse de firma celor trei diapazoane, pot face programare pentru un test cu urmatoarele modele Yamaha:

D’elight (vezi testul), N-Max, Tricity (vezi testul), X-Max 250, TMax, MT-07, XSR700, MT-09 Tracer (vezi testul), XV950, Super Ténéré (vezi testul)

Programările se pot face fie telefonic 0724.044.435, fie pe email la adresa m.gorea@yamaha-motor.ro

Documentele necesare pentru test sunt permisul valabil categoria A şi actul de identitate, doritorii fiind rugaţi să vină cu echipamentul necesar.

Testele se pot face în timpul programului de lucru al companiei Motodynamics SRL, pe șos. Odăi, nr. 307-309 (centura capitalei), sector 1, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00.

Nu mai staţi, mergeţi să testaţi motocicletele Yamaha, chiar dacă nu aveţi posibilitatea să cumpăraţi o astfel de motocicletă nouă, acumulaţi experienţă, încercaţi mai multe modele.

Treceţi de la categoria motocicliştilor de tastatură, la cea a celor care chiar au încercat motocicletele.

Singura mea nelămurire este că a fost nevoie să fac această postare.

Cu 20 de ani în urmă, dacă ar fi fost atâtea motociclete Yamaha disponibile, coada amatorilor ar fi fost de sute de oameni.

A murit pasiunea si n-am aflat eu ?

2 thoughts on “Yamaha continuă campania de testare a motocicletelor pentru toţi doritorii. Mergeţi să testaţi !

  1. Dobrescu Daniel

    Am alergat pentru yamaha racing team in campionatul national… Imi este dor de acele vremuri. Va salut pe toti

  2. Tiberiu Troia Post author

    Te salut ! O sa pregatesc niste articole si filme despre echipa de copii, o sa-ti placa. Ma bucur ca am reluat legatura !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*