TIBERIU TROIA

Noul Ducati Supersport – cum a fost prezentat la Intermot şi ce ştie să facă

Ducati Supersport a fost singura motocicletă nouă adusă la Intermot de firma italiană, fiind prezentată chiar de Claudio Domenicali.

Numeroase zvonuri apărute înainte de expoziţia de la Köln anunţau numeroase noi modele pe care Ducati le pregăteşte.

Este foarte posibil, chiar probabil că zvonurile se vor adeveri, dar nu la Intermot, ci la EICMA, pentru că, din numeroasele premiere pe care multe website specializate le anunţau, singura motocicletă prezentată în Germania a fost una atipică pentru Ducati.

Cu un nume de sportivă şi cu forme pe măsură, noul model Ducati Supersport este o motocicletă pentru fiecare zi, un fel de touring cu aspect agresiv, dar îndulcit, cu o livrare a puterii liniară şi poziţie comodă, atât pentru pilot, cât şi pentru pasager.

Ducati Supersport

Motocicleta va fi disponibilă în două variante, cea standard şi versiunea “S”, pe care sunt instalate alte amortizoare, Öhlins complet ajustabile, Ducati Quick Shift cu dublu sens, pentru ambele variante existând pachet Sport şi Touring, cu numeroase accesorii de calitate, pe lângă o gamă întreagă de alte repere puse la dispoziţie de producător.

Pachetul electronic este acelaşi pentru ambele variante, mai mult decât suficient pentru o motocicletă promovată ca fiind de utilizare zilnică: moduri de pilotaj, moduri de livrare a puterii, ABS şi controlul tracţiunii, Ride-by-Wire şi Quick Shift la varianta S.

Ducati Supersport

Toate dotările sunt susţinute de un bord compact şi atât de complicat, încât, la început, este greu să te concentrezi ca să selecţionezi informaţiile pe care le cauţi.

Datele tehnice recomandă Ducati Supersport ca fiind una fără pretenţii la categoria sport, având 937 cc, 113 CP la 9250 rpm, un cuplu maxim de 96,7 Nm la 6500 rpm şi o masă totală la plin de 210 kg şi 810 mm înălţime la şa, ca pentru toată lumea.

În afară de asta, intervalul de service este de 15.000 km şi 30.000 km pentru reglarea jocului supapelor, caracteristice motoarelor de folosinţă îndelungată.

Ducati Supersport

Ambele variante ale noului model Ducati Supersport prezentate la Intermot vor fi disponibile şi vor putea fi comandate la magazinul importatorului oficial în România, Metrotehnica Internaţional – Ducati România.

Ducati Supersport

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Mai jos puteţi găsi alte articole despre motocicletele Ducati şi acţiunile firmei.

Bicicletele Ducati by Bianchi au ajuns în România

Cum a fost la WDW 2016 (World Ducati Week)

DRE – Ducati Riding Experience, şcoala de pilotaj Ducati a fost şi în România

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*