TIBERIU TROIA

Kawasaki la Intermot – modele noi şi inteligenţă artificială la motociclete

Am postat o prezentare filmată a standului Kawasaki la Intermot, după care urmează povestea evenimentului.

Ziua rezervată presei a început cu evenimentul lansării în premieră a celor patru modele noi aduse de Kawasaki la Intermot.

Ca de fiecare dată, echipa verde a pregătit un stand impresionant,  motociclete din toate gamele marelui producător fiind prezentate într-un spaţiu larg, atent împărţit pe familii.

Conferinţa de presă a fost deschisă de domnul Martin Lambert, PR Manager la Kawasaki Europe, cel care a avut amabilitatea să ne dea un interviu la ediţia trecută a expoziţiei internaţionale de la Milano, EICMA 2015, material pe care îl puteţi găsi mai jos.

Kawasaki la Intermot

Aşteptările publicului nu au fost înşelate, producătorul Kawasaki nefiind preocupat de motoare mici, a anunţat apariţia a nu mai puţin de 12 noi modele în viitorul apropiat.

Toate premierele de la Köln au fost motociclete mari, iar începutul a fost făcut de Ninja 650, un model destinat folosinţei zilnice, un bicilindru răcid cu lichid, instalat pe un cadru grindă cu zăbrele recomandat începătorilor, sau celor care vor să folosească o motocicletă economică, foarte manevrabilă şi practică în oraş.

Kawasaki la Intermot

Kawasaki Ninja 650

De la o motocicletă de stradă de cilindree medie, surpriza următoare a sărit la extrem, fiind vorba de încă un motor supraalimentat, o variantă a motocicletei Ninja H2 pe care am testat-o (articolul este mai jos), îmbrăcată în carbon, o ediţie limitată, produsă în numai 120 de exemplare.

Fiind un model exclusivist, motocicleta are câteva dotări speciale, printre care şase hărţi livrate de unitatea de măsurare inerţială IMU, o funcţie de management pe viraje şi afişare a unghiului de înclinare a motocicletei, informaţie care este nu numai afişată, ci şi memorată.

Kawasaki la Intermot

Kawasaki Ninja H2 Carbon

Noutăţile au continuat în aceeaşi notă sportivă, următorul model fiind ZX-10RR, motocicletă produsă pentru competiţii, disponibilă în 500 de unităţi pentru Europa.

Cu o chiulasă modificată pentru a primi axe cu came de competiţie, un nou bloc motor adaptat competiţiilor, roţi Marchesini din aluminiu forjat şi un kit special pentru curse oferit încă de la lansare, ZX-10RR se adresează celor care participă la clasele Superstock şi Superbike.

Kawasaki la Intermot

Kawasaki Ninja ZX-10RR

Cea de-a patra motocicletă dezvelită de Kawasaki la Intermot a fost tot un membru al familiei Ninja, Z1000SX.

Versatilă, motocicleta este o sportivă care se adaptează foarte bine drumurilor lungi, având posibilitatea amplasării rapide a unui sistem de genţi laterale, un parbriz mai mare pentru protecţie mai bună, şei mai comode pentru pilot şi pasager şi livrarea puterii liniară.

Kawasaki la Intermot

Kawasaki Z1000SX

Invitat special al evenimentului, domnul Kenji Tomida, Preşedinte al Companiei de Motoare şi Motociclete din cadrul corporaţiei Kawasaki Heavy Industries, a anunţat intenţia grupului de a explora noi căi de dezvoltare, folosind inteligenţa artificială la motociclete.

Iniţiativa grupului constă în posibilitatea producerii unor motociclete care sa aibă propria personalitate şi care să se dezvolte în paralel cu cea a pilotului.

Folosind o noua gamă de motoare numite “Emotion Generation” şi un sistem “Natural Language Dialogue”, acest complex dotat cu inteligenţă artificială va înţelege şi interpreta intenţiile pilotului şi starea sa emoţională.

Kawasaki la Intermot

Să reprezinte oare anunţul făcut de Kawasaki la Intermot un răspuns la campania Honda de dezvoltare a robotului Asimo, a robotului pilot Motobot construit de Yamaha, sau acesta este viitorul ?

E greu de spus în acest moment, dar, cu siguranţă, motocicletele nu vor mai fi ce au fost până acum.

.

Motocicletele Kawasaki prezentate la Intermot vor putea fi comandate şi achiziţionate de la magazinul firmei United Motors din Bucureşti, importator autorizat Kawasaki în România.

.

Dacă vi s-a părut interesantă povestea, mai jos puteţi găsi articole postate având subiecte la care s-a făcut referire.

Standul Kawasaki la EICMA 2015 explicat de domnul Martin Lambert, PR Manager şi interviu Jonathan Rea şi Tom Sykes

MotoBot – robotul motociclist creat de Yamaha prezentat la Tokyo Motor Show

Motobot, robotul motociclist, trece la faza a doua – până în 2017 va pilota o motocicletă pe circuit cu peste 200 km/h

Kawasaki Ninja H2 – test şi prezentare, varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*