TIBERIU TROIA

Ce am văzut în standul Harley-Davidson la EICMA 2016

Ca la orice altă expoziție de motociclete și la Milano unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel prezentat de Harley-Davidson la EICMA 2016.

În centrul standului, cel mai promovat produs al constructorului american a fost noul motor lansat cu câteva luni în urma, Milwaukee Eight, cea de-a noua generație de motoare Big Twin produse de Harley-Davidson de la înființare și până acum.

Instalat pe gama de motociclete Touring și pe cele două modele de triciclu, motorul Milwaukee Eight este primul cu patru supape pe cilindru instalat pe astfel de motociclete, dar nu este primul produs de Harley-Davidson folosind această soluție tehnică.

Prima variantă a fost motorul instalat pe modelul VR-1000, una dintre tentativele firmei de a produce un Superbike competitiv, motor a cărui poveste v-am prezentat-o aici.

Harley-Davidson la EICMA 2016

Pe o parte a standului de dimensiuni impresionante se aflau expuse motocicletele din gama Dark Custom, aflate la mare căutare încă de la apariția primului model.

Lângă ele, o mare zonă de relazare și discuții, cu un bar și mobilier de piele pus la dispoziția vizitatorilor.

Toate motocicletele de serie expuse puteau fi testate de public și, dacă pe unele dintre motociclete stăteau frumoasele domnișoare prezente în stand, nu trebuia să faci nimic altceva decât să ai puțină răbdare, sau să rogi domnișoara de pe motocicletă să te lase.

Singurele motociclete care nu puteau fi încălecate erau cele realizate de dealer în cadrul concursului de customizare lansat de Harley-Davidson pentru dealeri, motoare expuse într-un loc special, înconjurate cu un cordon de protecție.

Harley-Davidson la EICMA 2016

Chiar dacă nici o motocicletă expusă nu reprezenta o noutate, vizita în standul Harley-Davidson la EICMA 2016 a fost o plăcere, pentru că rar ai ocazia să vezi în același loc toate modelele oferite de marele producător.

Motocicletele produse pentru sezonul 2017 și prezentate de Harley-Davidson la EICMA 2016 vor putea fi comandate și achiziționate de la magazinul dealerului autorizat Harley-Davidson București.

Materialul filmat în standul Harley-Davidson la EICMA 2016 a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24  sâmbătă 17 decembrie 2016.

Harley-Davidson la EICMA 2016

Dacă v-a plăcut filmul și noile modele expuse de Harley-Davidson la EICMA 2016, puteți găsi mai jos alte articole în care am relatat evenimente, sau prezentat alte modele realizate de cel mai cunoscut și iubit producător de motociclete din SUA.

Standul Harley-Davidson la Intermot

Cum a fost la petrecerea de lansare a serialului Harley and the Davidsons

Tri Glide Ultra – Harley-Davidson la superlativ – test şi prezentare

Harley-Davidson Night Rod Special 2016 – prezentare în variantă video

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de motociclete, testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*