TIBERIU TROIA

Ducati stabilește un nou record al vânzărilor în 2016

Cu 55.451 de motociclete vândute, Ducati reușește din nou o creștere a vânzărilor pentru al șaptelea an consecutiv.

Modele Ducati 2017

Într-un climat economic defavorabil și o piață americană în scădere, chiar dacă este în continuare cel mai mare consumator de astfel de motociclete, Ducati înregistrează o creștere ușoară față de cele 54.809 motociclete vândute în 2015.

“Faptul că cel de-al 90-lea an al existenței companiei noastre se încheie cu un nou record al vânzărilor reprezintă sursa unei imense mândrii și satisfacții” a declarat Claudio Domenicali, CEO al Ducati Motor Holding. “2016 a fost al șaptelea an consecutiv în care Ducati a înregistrat o creștere a vânzărilor, confirmând încă o dată strategia corectă a grupului nostru.”

Succesul companiei se datorează atât modelelor recent lansate, cât și celor mai vechi care au suferit îmbunătățiri. Noua variantă a modelului Multistrada a înregistrat o creștere de 16% a numărului de unități vândute, ca și Hypermotard 939, model situat pe locul doi cu o creștere de 15%.

Dintre modelele noi, XDiavel, motocicletă care a impresionat la ediția 2015 a expoziției internaționale de la Milano, a reprezentat 10% din totalul unităților vândute de companie, cu 5.200 de unități, iar marca Scrambler Ducati a repetat succesul de care s-a bucurat încă de la apariție, cu 15.000 motociclete vândute.

Piața de desfacere cea mai importantă rămâne cea din SUA, chiar dacă se află într-o ușoară scădere, cu un total de 8.787 unități, fiind urmată de cea din țara natală a companiei, Italia înregistrând o creștere de 20% a unităților vândute, pe locul trei situându-se Germania.

Cea mai mare creștere a vânzărilor a fost înregistrată în Spania, țară în care s-au vândut cu 38% mai multe motociclete Ducati față de anul precedent.

motociclete noi în 2015

Motocicletele Ducati sunt distribuite în 90 de țări, printr-o rețea de 783 de magazine autorizate cu unități de service, în România existând o singură operațiune autorizată în București, Ducati România, derulată de compania Metrotehnica Internațional.

Sursă: Ducati

Dacă vă interesează vânzările de motociclete și dacă vreți să aflați mai multe detalii, mai jos sunt articole asemănătoare postate până acum.

Vânzările de motociclete noi în 2015 ale principalilor producători europeni

Vânzările de motociclete noi în 2014 ale principalilor producători europeni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*