TIBERIU TROIA

KTM 690 Duke R – test și prezentare – varianta video

Chiar dacă 690 Duke R are cel mai puternic motor monocilindric de serie, motocicleta este disponibilă și în variantă limitată pentru A2.

Primul KTM Duke a fost lansat în 1994.

În cei 22 de ani trecuți de la apariție, motorul a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, având 620 cc, apoi 640 cc, cea de-a treia generație ajungând în 2008 la 690 cc.

După peste 25.000 de unități vândute în întreaga lume, noua generație 690, cu cele două modele, 690 Duke și 690 Duke R, au un motor revizuit, cu 25% din componente reproiectate, motorul fiind la apariție cel mai puternic monocilidru de serie, cu un răspuns liniar, similar cu cel al unui bicilindru.

Performațele noului motor sunt obținute grație unei noi chiulase, complet reproiectată, sistemului de admisie optimizat și unei evacuări Akrapovič.

KTM 690 Duke R

Motorul are moduri de livrare a puterii care nu influențează puterea, ca la alte modele, ci doar modul în care este livrată, controlul tracțiunii are diferite nivele de intervenție, poate fi dezactivat și există și un mod Supermoto, în care frâna spate este complet la comanda pilotului, nefiind influențată de sistemele electronice.

Sistemul ABS activ pe viraje și Motor Slip Regulation completează dotările care transformă 690 Duke R dintr-un naked obișnuit într-o adevărată armă de gherilă urbană.

Caracterul sportiv al motocicletei este pus în valoare de cadrul rigid tip grindă cu zăbrele, amortizoarele WP complet reglabile și frânele spectaculoase Brembo, cu etrierul M50 monobloc radial și discul uriaș de 320 mm, care asigură o mușcătură inițială surprinzătoare.

KTM 690 Duke R

Modelul KTM 690 Duke R și toate celelalte motociclete din gama KTM pot fi achiziționate de la compania Dementor, importator oficial al produselor KTM în România.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată  de Digi24 sâmbătă 4 martie 2017.

Dacă v-a plăcut articolul, mai jos puteţi găsi alte teste făcute unor modele KTM, materiale prezentate până acum.

KTM 250 EXC-F model 2017 – test și prezentare video

KTM 1290 Super Duke R, model 2015 – Test şi prezentare – varianta video

KTM 1190 Adventure – varianta video – test şi prezentarea motocicletei

Dacă nu ați văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul „POVEȘTI CU MOTOARE” și pe pagina de Facebook, sau dacă vreți să urmăriți materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonați la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*