TIBERIU TROIA

Fat Boy 2018 a ajuns la magazinul Harley-Davidson din București

Fiind unul dintre modelele emblematice Harley-Davidson, Fat Boy 2018 revine în forță după 28 de ani de la apariția pe piață.

Fat Boy 2018

Softail 2018 FLFB – Fat Boy

Primul proiect al modelului Fat Boy aparține lui Willie G. Davidson, realizat în colaborare cu Louie Netz și primele unități au fost construite pentru cel mai mare eveniment moto din Statele Unite, Daytona Bike Week ediția 1988, devenind model de serie începând din 1990.

La început, motocicleta a fost echipată cu motorul Evolution 1340 cc, trecând prin toate fazele pe care le-au parcurs motoarele vremii, devenind Twin-Cam de 1450 cc, 1580 cc, apoi 1690 cc, pentru ca modelul 2018 să facă parte din noua familie Softail și să fie echipat cu cele două variante oferite de noul motor Milwaukee-Eight, 1750 cc și 1870 cc.

În afară de toate noile caracteristici tehnice prezente pe modelele Softail ale generației 2018, noul cadru mai compact, mai rigid decât cel al generațiilor anterioare Dyna și Softail, cu amortizoarele față Showa cu cartuș, mono-amortizor spate reglabil și o masă mai scăzută, de numai 304 kg la gol, Fat Boy este echipat pentru prima dată cu roți cu jante lenticulare Lakester, turnate din aluminiu, fără spițe.

În perfectă armonie cu jantele din aluminiu, toate suprafețele cromate sunt finisate cu un crom satinat, diferit de cromul lucios cu care suntem obișnuiți, inclusiv carcasa farului echipat cu tehnologie LED, lafel ca întregul sistem de lumini.

Fat Boy 2018

În fine, anvelopa spate de 240 mm amintește de primele modele V-Rod, noul model Fat Boy 2018 reușind să combine aspectul clasic al motocicletelor Harley-Davidson, cu noutățile tehnologice apărute pe piață.

Modelul Fat Boy 2018 este disponibil în mai multe variante de culoare, chiar și într-o ediție aniversară de 115 ani, iar prețul începe de la 22.310 Euro, până la 25.645 Euro, în funcție de culoare, iar motocicleta poate fi comandată la magazinul Harley-Davidson București, dealer autorizat al companiei în România.

.

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Pentru fanii firmei Harley-Davidson, mai jos sunt noutățile anunțate de companie și alte modele sosite în România, articole postate recent.

Primul model Harley-Davidson electric de serie va deveni realitate peste 18 luni

Campanie promoțională la Harley-Davidson: 750 € accesorii pentru motoarele de 750 cc

Road King Special 2018 a sosit la magazinul Harley-Davidson din București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*