TIBERIU TROIA

Se apropie inaugurarea noului magazin Piaggio – a ajuns și Moto Guzzi Audace

După niște ani de pauză, în curând se va deschide magazinul noului importator Piaggio, una dintre vedete fiind modelul Moto Guzzi Audace.

Moto Guzzi Audace

Se pare că 2018 va fi un an promițător, după un 2017, care a adus o creștere a vânzărilor de motociclete de capacitate medie și mare de aproximativ 30%.

Cu un ochi la raportul APIA și cu celălalt la clientul român, dispus să cheltuiască din ce în ce mai mult pe motociclete noi, importatorii își arată interesul aducând în ultimul timp tot mai multe noutăți produse pentru acest sezon.

Cu puțin timp înainte de inaugurarea magazinului, firma The Bike Hub Romania, noul importator al mărcilor Aprilia, Moto Guzzi și Vespa, toate parte a concernului Piaggio,  a completat adevărata colecție de modele prezente la București, aducând și Audace.

Cruiser impresionant cu aspect retro, dar dotat cu tehnologie de ultimă oră, Audace este echipat cu un motor de 1380 cc, în patru timpi, cu doi cilindri gemeni în V la 90°, patru supape pe cilindru și dublă aprindere, producând o putere maximă de 96 CP la 6500 rpm și un cuplu maxim de 121 Nm la 3000 rpm.

Ambreiaj uscat cu un singur disc, injecție electronică secvențială multipunct Magneti Marelli, trei hărți ale motorului, control al tracțiunii, accelerație ride-by-wire și cruise control sunt alte câteva caracteristici tehnice interesante ale acestui model, care are transmisie cardanică articulată, sistemul cu cardan compact reactiv fiind una dintre inovațiile Moto Guzzi (Cardano Reattivo Compatto).

Nu ar trebui să ne mire prea tare tehnologia implementată pe Audace și inovațiile Moto Guzzi, pentru că firma italiană este cea care a folosit pentru prima dată cadru elastic, cu basculă și amortizor spate și a lansat de-a lungul anilor foarte multe invenții, fiind recunoscută pe plan internațional ca un pionier al inovației.

Moto Guzzi Audace este o motocicletă masivă, având o lungime de 2445 mm și o masă la gol de 299 kg, prețul acestui model în România fiind 15.450 Euro.
Moto Guzzi Audace

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*