TIBERIU TROIA

Ride Ride Slide – Harley-Davidson în Croația – ziua 1

Ride Ride Slide este numele dat celui mai important eveniment de marketing organizat de Harley-Davidson cu ocazia lansării noilor modele Sportster, Iron 1200 și Forty-Eight Special.

Ride Ride Slide

În fiecare an, Harley-Davidson organizează câte un eveniment important, ocazionat de lansarea pe piață a unor modele noi.

În 2016 am avut șansa să fiu invitat la prezentarea în premieră a noului Sportster Roadster, ocazie cu care am testat modelul și am cunoscut niște oameni speciali, persoane de decizie din conducerea firmei, mari pasionați de motoare.

Doi ani mai târziu, lansarea a două noi modele din familia Sportster a reprezentat cea mai bună ocazie pentru ca Harley-Davidson să invite jurnaliștii din toate țările să testeze motocicletele.

Ride Ride Slide

De data aceasta, evenimentul a fost complex, cei de la Harley-Davidson dorind să arate tuturor că gama existentă în acest moment poate satisface mai multe categorii de piloți.

Gândită ca o experiență completă, manifestarea numită Ride Ride Slide s-a întins de-a lungul a trei zile, în primele două fiind organizate teste pe drumurile virajate de pe coasta croată, cea de-a treia fiind rezervată disciplinei Flat Track, cursele pe pistă de pământ, sport apărut în SUA, la începutul anilor ‘20.

Invitații au fost împărțiți în grupe de câte douăzeci, oaspeții find jurnaliști și formatori de opinie, așa numiții “Influencers”, veniți din toată lumea.

Ride Ride Slide

Am avut din nou privilegiul să fiu invitat, întâlnindu-l iar pe Dave Cilliers, reputatul jurnalist de la site-ul ZaBikers, din Africa de Sud, cu care petrecusem niște zile de neuitat la St. Tropez.

Din aceeași grupă au făcut parte invitați din Marea Britanie, Danemarca, Slovacia și cinci jurnaliști din India.

În prima zi, o flotă de douăzeci de motociclete, modelele Street Glide și Road Glide, ne aștepta lângă portul de ambarcațiuni de lux aflat în fața hotelului în care am fost cazați.

După o scurtă ședință tehnică în care ne-au fost comunicate programul zilei și regulile stabilite de gazde, am plecat într-un tur de 300 kilometri, drum presărat cu opriri destinate ședintelor foto și filmărilor.

Ride Ride Slide

O echipă de fotografi și operatori video ne-a însoțit tot timpul, ședintele foto-video fiind organizate pe niște porțiuni de drum mai puțin circulate, totul desfășurându-se fără incidente.

Testasem cele două versiuni accesorizate ale modelelor prezente, Street Glide Special și Road Glide Special, dar nu în aceeași zi.

Variantele de bază pe care gazdele ni le-au pregătit, Street Glide și Road Glide, se comportă ca versiunile accesorizate, dar, un test făcut de-a lungul a câteva sute de kilometri, în care poți schimba modelele de câteva ori, pilotând motociclete diferite, îți dă posibilitatea să înțelegi și să simți diferențele dintre două modele asemanatoare.

Ride Ride Slide

În timp ce Street Glide are carena mobilă, instalată pe furca de față, carena de pe Road Glide este atașata de cadru, fiind fixă, iar acest detaliu constructiv face ca cele două modele să se comporte diferit și senzația pe care o ai să fie, la rândul ei, diferită.

Pentru mai multe detalii, am selectat mai jos prezentările celor două versiuni accesorizate, articole postate cu ceva timp în urmă.

Ambele modele, Street Glide și Road Glide, pot fi comandate la magazinul Harley-Davidson București, unicul dealer autorizat Harley-Davidson în România.

Ride Ride Slide

Echipament folosit la test

– Cască Caberg Freedom

– Geacă Uvex

– Pantaloni Wintex

– Cizme Puma

– Mănuși Spidi TX-1 – Motor Team

Test și prezentare Harley-Davidson Street Glide Special

Prezentare Harley-Davidson Road Glide Special model 2016

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*