TIBERIU TROIA

Zvonul devine realitate: Indian FTR1200 devine motocicletă de serie în 2019

Prezentat ca model concept în toamna anului 2018, Indian FTR1200 este inspirat din motocicleta de Flat-Track FTR750 și este echipat cu motorul Scout 1200.

Indian FTR1200

După succesul repurtat de motocicleta de competiție FTR750, au apărut întrebări despre un posibil viitor model de stradă inspirat din motocicleta care a câștigat campionatul american de curse pe pistă ovală de pământ.

La expoziția internațională de motociclete de la Milano organizată în toamna anului 2017, Indian a expus, pe lângă motocicleta de competiție, un concept cu motorul de pe Scout, pentru a afla reacția publicului.

Probabil că răspunsul a fost pozitiv, astfel încât producătorul Indian a anunțat săptămâna trecută că FTR1200 va fi produs ca model de serie.

Indian FTR1200

Singura modificare față de toamna trecută este că din numele viitoarei motociclete a dispărut “Scout”, ceea ce ar putea însemna că motorul ar putea fi majorat la 1200 cc, față de versiunea actuală de 1133 cc de pe modelele Scout.

Fotografiile făcute publice de producător sunt cele ale conceptului și este de așteptat ca mootcicleta de serie să sufere mici modificări pentru a corespunde condițiilor impuse pentru omologare (lumini, semnalizatoare, etc), iar unele componente să fie realizate din alte materiale, probabil mai puțin carbon, ceea ce ar duce, implicit, la o masă mai mare.

Indian FTR1200

Forma finală și prețul viitoarei motociclete vor fi dezvăluite în cursul acestui an și o vom putea admira la ediția 2018 a expoziției de la Milano, EICMA, iar comenzile vor putea fi trimise importatorului oficial Indian în România, compania ASP Group din București.

Pentru fanii firmei Indian, mai jos sunt câteva articole interesante postate până acum.

Scout FTR1200 Custom, modelul concept prezentat de Indian la Milano

Indian Scout Sixty – prezentare video

Indian Chief Vintage – pregătire de livrare (Unboxing)

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*