TIBERIU TROIA

Accademia di Romania din Roma sărbătorește 95 de ani de motociclism în România

Se împlinesc 95 de ani de când a fost înființat Moto Clubul Român și singura instituție care sărbătorește evenimentul este Accademia di Romania din Italia.

Accademia di Romania - 95 de ani de motociclism în România

Accademia di Romania din Roma

Nu întâmplător postez azi această știre mai puțin obișnuită, 1 Decembrie fiind o sărbătoare de suflet pentru poporul român.

Toată lumea sărbătorește azi cei 100 de ani care au trecut de la marele eveniment, dar noi, cei care iubim motocicletele și tot ceea ce îți oferă ele, ar trebui să sărbătorim și cei 95 de ani de la înființarea primei asociații motocicliste în România, Moto Clubul Român, una dintre primele organizații de profil din lume.

Probabil că mulți nu știau despre această aniversare sau nici măcar nu au auzit de Moto Clubul Român, pentru că nimeni nu a amintit de ele.

Autoritățile sunt ocupate cu alte lucruri mai importante, Federația Română de Motociclism are prioritățile ei bolnave, noroc că există entuziaști care au găsit de cuvință să sărbătorească aniversarea.

Accademia di Romania - 95 de ani de motociclism în România

Expoziția este în curs de amenajare

Ideea aparține doamnei profesor Oana Boșca-Mălin, director adjunct responsabil pentru programele de promovare culturală din cadrul Academiei României din Roma și, pentru reuşita acțiunii, a contactat diferite entități din țară și din Italia.

Au răspuns cu entuziasm și vor fi prezenți la eveniment Dott. Fabio Reggiani, proprietarul unei colecții fabuloase de motociclete intitulată Ducati Bande Rosse, care va expune o parte din motocicletele sale, Ducati Roma, care va pune la dispoziție cele mai noi modele de motociclete Ducati și, nu în ultimul rând, Retromobil Club România, cu o colecție de cupe, plachete, fotografii, afișe, medalii și documente legate de motociclismul românesc.

Manifestarea se numește ”Arte meccanica in mostra” – 95 anni di motociclismo romeno in dialogo con Ducati Bande Rosse (Arta mecanică la spectacol – 95 de ani de motociclism românesc în dialog cu Ducati Bande Rosse), inaugurarea expoziției va avea loc luni 3 decembrie la ora 18.00 și va fi deschisă până pe 15 decembrie.

Accademia di Romania - 95 de ani de motociclism în România

Am avut onoarea să fiu invitat la eveniment și nu numai atât.

Organizatorii expoziției au hotărât să folosească pe materialele promoționale ale evenimentului una din fotografiile mele din perioada de început, atunci când alergam pe o Mobra a cărei poveste am postat-o cu ceva vreme în urmă.

Cred că este momentul ca noi, cei pasionați de motocicletă și motociclism, să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment cultural inedit și foarte interesant.

La mulți ani României, la mulți ani motociclismului românesc !

Gustul primei victorii

Pentru cei care nu au citit poveștile mele de început, am ales mai jos câteva dintre articolele postate cu ceva vreme în urmă.

Poveşti cu Mobra – Cum am început să alerg în cursele de moto – partea a 4 – a – Începe primul sezon de curse cu Mobra

Povești cu Mobra – Gustul primei victorii – partea a 8-a

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*