TIBERIU TROIA

Guy Martin atinge 436 km/h pe o milă cu start de pe loc pilotând o motocicletă Suzuki Hayabusa supraalimentată

Rezultatul reprezintă un nou record al Marii Britanii (260,965 mph), iar Guy Martin se pregătește să-l îmbunătățească la 300 mph cu aceeași motocicletă.

Guy Martin

Guy Martin este unul dintre veteranii curselor din Insula Man, reușind în cei 14 ani în care a concurat 17 clasări pe podium și trei recorduri mondiale de viteză pe diferite vehicule, rezultate omologate de Guinness Book.

Participând pe 10 septembrie 2019 la una dintre etapele campionatului Straightliners, pe pista aeroportului din mica localitate Elvington, cunoscutul pilot a reușit să se claseze pe primul loc la categoria la care a concurat, stabilind recordul de viteză al Marii Britanii în proba de o milă cu start de pe loc.

Guy Martin

Guy Martin a concurat pe o motocicletă Suzuki Hayabusa pe care a cumpărat-o și a încredințat-o prietenului său, Jarrod “Jack” Frost, vechi colaborator al său, împătimit la rândul sau de viteză.

Hayabusa a fost preparată și echipată cu admisie prin supraalimentare, motorul furnizând în noua varianta 830 bhp (brake horsepower), echivalent a 882 CP.

Rezultatul reușit și primele fotografii au fostGuy Martin publicate pe contul de Instagram Steve McDonald Photography, fiind preluate imediat de marile publicații de specialitate.

Guy a apărut pentru prima dată cu noua sa motocicletă în luna mai, la Ballykelly North West Speed Trials, etapă a campionatului Irlandei de viteză pe circuit, motocicleta având carenajul original, după care a reușit 257 mph la o etapă de curse de accelerație organizată în cadrul aceluiași campionat Straightliners, în iunie 2019, pe aceeași pistă a aeroportului din Elvington, de această dată cu un carenaj special construit.

După ultima performanță reușită, Guy Martin a declarat că pregătește o nouă tentativă de îmbunătățire a recordului, în încercarea de a atinge 300 mph (482 km/h), aducând câteva noi modificări motocicletei.

Guy Martin

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de cele mai multe ori, cu și despre motociclete şi sunt postate pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE, dar pot fi citite și pe  FacebookLinkedIn și Twitter iar filmele sunt postate pe YouTube.

Guy Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*