TIBERIU TROIA

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor la EnduroPanorama

Recent aleasă ca importator autorizat al mărcii Rieju în România – Rieju Romania, echipa Bardak Motor a fost solicitată de fabrică să asigure asistența tehnică marelui campion Alfredo Gomez, aflat la prima sa participare ca pilot oficial al mărcii Rieju într-o competiție de hard enduro organizată în țara noastră.

Am plecat către Hunedoara în miez de noapte, la una dintre competițiile de hard enduro organizate în România, foarte populară în țările din vestul Europei și deloc promovată în România, fiind aproape necunoscută la noi.

Ca să nu lungesc povestea, am ajuns acolo, am amenajat tabăra, am făcut cunoștință cu membrii echipei Alfredo Gomez Racing Team, după care l-am întâlnit și pe Alfredo.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Am venit împreună cu echipa de la Bardak Motor pentru a-i oferi asistență tehnică pilotului oficial al fabricii Rieju și ca să arătam noile modele de motociclete produse de fabrică, fără intenția de a vinde.

Nici nu știu cine s-ar gândi să vândă motociclete noi la o cursă, dar, ca să fie siguri, cei de la organizatori ne-au atras atenția pe un ton nu chiar prietenos că nu avem voie să vindem ceva în parcul lor.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Noile motociclete Rieju sunt interesante pentru că firma a cumpărat, modificat, dezvoltat și îmbunătățit platforma GasGas, după preluarea gamei trial și a siglei de către KTM și produce, pe lângă motociclete de top hard enduro, motociclete din gama supermoto, de stradă și scutere electrice.

Prezență impresionantă, 526 de participanți la start, dintre care doar câteva zeci de piloți din România, majoritatea fiind cei din partea locului.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

La start și câteva mari vedete ale genului printre care Alfredo Gomez, cel mai bun pilot spaniol de hard enduro și unul dintre cei mai buni sportivi din lume: câștigător al competițiilor Erzberg Rodeo, Hixpania Hard Enduro, Red Bull Minas Riders, The Wall Extrem Enduro, Red Bull Romaniacs, Extreme XL Lagares, vicecampion X-Games, campion mondial SuperEnduro.

Competiția a fost organizată de miercuri 3 mai până sâmbătă 6 mai, la Ghelari, lângă Hunedoara fiind una dintre etapele campionatului național de Hard Enduro, având un traseu de parcurs de peste 300 km de-a lungul celor patru zile de concurs.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Încă din prima zi Alfredo Gomez s-a impus în top 3. Pe o zi perfectă pilotul a reușit să ajungă la linia de sosire pe poziția a 3-a, la o diferență de 15 secunde de locul 2 și 53 secunde de locul 1.

A doua zi Alfredo Gomez a făcut un adevărat spectacol. Deși plecat din poziția a 3-a, a fost văzut pe traseu, la ” Cariera de marmură”, una dinte cele mai periculoase și spectaculoase zone de trecere, recuperând diferența și luptând pentru locul 1 cu Teodor Kabakchiev.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Din păcate, o eroare umană a făcut să apară o întârziere la punctul de alimentare și pilotul să piardă aproape două minute. 

Alfredo Gomez a făcut un adevărat tur de forță să recupereze timpul pierdut și a reușit să termine pe pozitia a 3-a, la șase secunde de locul 2 și 3 min și 45 secunde de lider.

Ziua a treia, de-a lungul unui traseu de peste 100 km, au fost trei motociclete care se luptau pentru locul 2, printre fiind și un Rieju, avându-l ca pilot pe Alfredo Gomez.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor
Ultima zi de concurs a oferit un traseu bazat pe tehnica de hard enduro, nu pe viteză, fapt care a modificat ordinea clasamentului provizoriu de până atunci. Liderul competiției, Teodor Kabakchiev, a trecut pe locul 3, la 21 secunde de locul 2, Alfredo Gomez – Rieju Factory Team, la rândul lui cu 8 secunde după Michael Walkner, care a ocupat primul loc în ziua a 4-a de concurs.

Alfredo Gomez a terminat competiția pe locul 3, obținând pentru firma Rieju o plasare pe podium, rezultat excepțional încă de la prima participare, acest concurs fiind un antrenament pentru etapa de compionat mondial din Serbia, Xross Hard Enduro Rally. 

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Următoarea prezență în România a pilotului Alfredo Gomez pe Rieju va fi cea de la Romaniacs, la Sibiu între 24-29 iulie 2023.

Pentru noi nu a mai rămas nimic altceva de făcut decât să strângem tabăra și să ne întoarcem la treaba de zi cu zi, mândri de evoluția campionului pe motocicleta pe care Rieju România (Bardak Motor) o reprezintă și o promovează cu mult entuziasm.

Alfredo Gomez si echipa Bardak Motor

Pentru cei care nu cunosc istoria mărcii Rieju și cum a intrat pe piața din România, am postat mai jos articolele publicate anterior.

Cine este producătorul de motociclete Rieju și care este povestea mărcii spaniole ?

Motocicletele Rieju au intrat pe piața din România, importator firma Bardak Motor

Fiecare zi din viață este câte o poveste, iar poveștile mele sunt, de ce mai multe ori, cu și despre motociclete. Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*