TIBERIU TROIA

Tricity 300 a ajuns la magazinul importatorului Yamaha România

Primul triciclu produs de Yamaha care poate fi condus cu permis categoria B, Tricity 300, a ajuns în România.

Tricity 300

Primul model cu trei roți, Tricity 125, a fost lansat de Yamaha cu câțiva ani în urmă.

A urmat modelul de 155 cmc, mai rapid, având aceleași forme, atât de asemănător cu modelul mai mic, încât erau ușor de confundat, dar, cel puțin în România, nu au reprezentat un succes al vânzărilor.

Cred că acest lucru se explică prin faptul că nici unul dintre ele nu se adresează motocicliștilor, ci exact celor care au rețineri față de motociclete și de două roți în general, drept care nu au permis categoria A.

Toți cei care ar fi putut fi interesați de astfel de vehicul aveau nevoie de unul asemănător, având caracteristicile tehnice care să-l încadreze în acea categorie care permite utilizarea cu permisul categoria B, adică ecartament mai mare de 450 mm și sistem de frânare centralizat, cu pedala la podea.

Exact ceea ce are noul Versys 300.

Yamaha Tricity 300

Și mai are ceva interesant Versys 300: poate fi blocat în poziție verticală, în orice moment, cu ajutorul unui buton aflat pe ghidon, pe comanda din partea stângă, lângă butonul claxonului și cel al semnalizatoarelor.

Soluția pare atât de simplă, încât nu-mi dau seama cum de nu a fost implementată până acum de Yamaha pe toate versiunile Tricity.

Probabil că sistemul crește prețul cu o sumă care nu justifica instalarea lui pe modelele mai mici.

Din câte modele similare am testat până acum, sistemul de la Yamaha este de departe cel mai simplu de folosit și oricine poate controla poziția verticală a triciclului fără nici o problemă.

Este de ajuns să faci câțiva metri și să apeși pe butonul minune ca să începi să zâmbești larg.

Yamaha Tricity 300

Cred că Tricity 300 va deveni repede succesul comercial așteptat, cel puțin în România și toți cei care caută așa ceva și vor testa jucăria, vor alege Tricity 300.

Totul este să apuce să testeze și, din câte se pare, importatorul Yamaha România va aduce în scurt timp o unitate de test, cu care sunt nerăbdător să fac câțiva kilometri și să vă povestec cum a fost.

Pentru cei interesați, mai jos este articolul postat cu ceva vreme în urmă, în care puteți găsi fișa tehnică completă a noului Tricity 300.

Yamaha a anunțat prețul noului Tricity 300

Yamaha Tricity – test şi prezentare video

Yamaha Tricity 155 – test și prezentare video

Test şi prezentare Yamaha Tricity, sau de la motocicleta lui Valentino Rossi la scuter

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*