TIBERIU TROIA

Lazareth LM 847, cu motor V8 Maserati, prezentat la Geneva Motor Show 2016

Motor V8 de 4,7 litri, 470 CP şi 620 Nm cuplu maxim, totul instalat pe un şasiu de quad care se înclină = Lazareth LM 847.

Nu este pentru prima dată când Lazareth, constructorul francez de automobile şi motociclete, prezintă un vehicul revoluţionar, care uimeşte publicul select prezent la expoziţia de la Geneva.

Lazareth LM 847

Lazareth Wazuma cu motor V12 BMW

În urmă cu doi ani a lansat un roadster numit Wazuma GT, cu motor Jaguar de 4 litri supraalimentat, care producea 375 CP, după ce lansase gama Wazuma în 2009, cu un quad propulsat de un motor BMW V12 de 500 CP, care costa 200.000 €.

Lazareth LM 847

Lazareth Wazuma GT

La ediţia din acest an a Motor Show de la Geneva, manifestare deschisă publicului luni 29 februarie, Lazareth a reuşit din nou să polarizeze atenţia specialiştilor şi a publicului prin formele spectaculoase şi detaliile constructive foarte interesante.

Lazareth-LM-847

Lazareth LM 847

Noul proiect Lazareth LM 847 nu este o motocicletă, ci un quad care se înclină pe viraje, datorită roţilor tandem faţă/spate, multe dintre componentele folosite fiind de motocicletă, de cea mai bună calitate, printre care amortizoare Öhlins şi frâne Brembo, cele mai performante repere din domeniu.

Lazareth-LM-847

După ce am asistat la extinderea gamei vehiculelor cu trei roţi care se înclină şi Yamaha s-a implicat în dezvoltarea unei adevărate serii, începută cu cele două modele ale conceptului 03GEN, urmate de producţia în serie a modelului Tricity şi lansarea noului MWT-9 la EICMA 2015, ne putem aştepta la apariţia mai multor modele de vehicule cu trei şi patru roţi, având aceleaşi caracteristici tehnice constructive.

Lazareth-LM-847

Lazareth-LM-847

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*