TIBERIU TROIA

Vortep, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Construită în Cehia, Vortep este una dintre cele mai premiate motociclete din Europa și a fost expusă la Praga cu ocazia sărbătorii Harley-Davidson.

Vortep

Cu ocazia celebrării a 115 ani de existență Harley-Davidson, la Praga, capitala Republicii Cehia, a fost organizat un eveniment de amploare, în cadrul căruia au fost invitați mai mulți contructori de motociclete din Europa.

Unul dintre cei mai vechi specialiști din domeniu care a răspuns invitației, a fost firma VMP Motorcycles, înființată în 1995, cu atelierul în Písek, un oraș cu 30.000 locuitori denumit Atena a Boemiei de sud.

Vortep

De-a lungul a celor 23 de ani de activitate, din micul atelier au ieșit numeroase proiecte, dar Vortep, motocicleta expusă la Praga, este una dintre cele mai reușite.

Terminată în anul 2010, construcția a durat 12 luni, motocicleta fiind echipată cu un motor S&S TwinCam Super Sidewinder 124” (2100 cmc) amplasat pe un cadru care imită formele unui calamar uriaș, piesă realizată de Jiří Vebr.

Vortep

Cu roata de față de 23”, cea de spate de 20” și caroseria vopsită de artistul Olaf Pugner (Pugner Design), Vortep a câștigat numeroase premii la concursurile de specialitate din Europa, fiind considerat un concept alternativ valoros al construcțiilor tradiționale de motociclete.

În 2010 s-a clasat pe primul loc la Bohemian Custom Bike, Big Lake Custom și Motonalet Custom Show, reușite urmate de victoriile obținute în anul următor la Pullman City Show (Germania), EMAT Budapesta (Ungaria), Punta Bagna (Franta) și locul doi la Faaker See (Austria).

Vortep

Vortep

Vortep

Vortep

Pentru cei care nu au citit despre sărbătorirea a 115 ani Harley-Davidson, eveniment organizat la Praga, mai jos sunt articolele postate cu acea ocazie.

Cum a sărbătorit Harley-Davidson 115 ani la Praga

Cele mai reușite proiecte custom de la expoziția Harley-Davidson – Praga 2018

The Recidivist – prima motocicletă tatuată prezentată la Praga

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*