TIBERIU TROIA

Henry, The Cops Killer – motocicleta firmei MS Tuning, expusă la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Una dintre cele mai premiate motociclete din Europa, Henry, The Cops Killer, a fost construită în 2009 în micul oraș Roudnice nad Labem din Cehia.

Henry, The Cops Killer

Firma MS Tuning a fost înființată de Milan Slaba în 2005 și a realizat numeroase motociclete, dintre care unele au participat la concursuri de specialitate, fiind apreciate și premiate.

Proiectul Henry, The Cops Killer, finalizat în anul 2009, o motocicletă construită în jurul unui motor Buell XB12 SS Lightning de 1203 cmc producție 2003, a fost realizat de Milan Slaba cu ajutorul companiei FreeBa, producătoare a cadrului, rezervoarelor de benzină și ulei, aripilor și a sistemului de eșapament, toate lucrate manual.

Henry, The Cops Killer

Furca de față a fost realizată prin prelucrare pe mașina cu coordonate, roțile folosite provin de la un Kawasaki ZX-10, iar partea de finisare a motocicletei a fost realizată de Olaf Pugner (Pugner Design) prin tehnica aerografierii.

Proiectul a fost apreciat încă de la început, primind numeroase premii în Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia și Olanda

Henry, The Cops Killer

La unele dintre concursurile la care a participat a fost premiată la mai multe categorii, așa cum s-a întâmplat la Bohemiam Custom Bike 2011, unde a câștigat categoriile “Best of”, “Top Paint” și a primit premiul doi la categoria “Freestyle”.

În 2018, Henry, The Cops Killer a fost prezentat la Praga și a putut fi admirat cu ocazia manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi a 115 ani de la înființarea firmei Harley-Davidson.

Henry, The Cops Killer

Henry, The Cops Killer

Henry, The Cops Killer

Henry, The Cops Killer

Pentru cei pasionați de construcția artizanală a motocicletelor, am postat mai jos articolul postat cu ocazia evenimentului de la Praga și câteva dintre motocicletele expuse cu acea ocazie.

Cum a sărbătorit Harley-Davidson 115 ani la Praga

The Recidivist – prima motocicletă tatuată prezentată la Praga

The Time Machine, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Vortep, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*