TIBERIU TROIA

De vorbă cu Andrea Dovizioso la Ducati World Premiere 2016

Andrea Dovizioso, Campion Mondial la clasa 125 cc în anul 2004, unul dintre cei mai experimenaţi piloţi din MotoGP, este cel mai simpatizat pilot Ducati al momentului.

Andrea Dovizioso este unul dintre cele mai bune exemple pentru părinţii care doresc să-şi vadă copii pe podiumul de premiere al competiţiilor de moto. A fost crescut de tatăl său, aşa cum ar trebui să fie crescut orice copil de la care se aşteaptă performanţă.

Începând de la patru ani, din anul 1990, a fost înscris la curse de mini-moto, motocros pentru copii, de ATV-uri pentru copii, timp de zece ani participând la sute de competiţii rezervate copiilor.

Andrea Dovizioso

Nu trebuie să vă închipuiţi că aceste curse se desfăşurau în condiţii de mare lux.

Mai jos puteţi vedea o poză cu Andrea Dovizioso pe un podium de premiere înjghebat din două scaune şi o masă, adică exact aşa cum erau podiumurile concursurilor din România în aceeaşi perioadă.

Andrea Dovizioso

Trecând prin toate etapele pe care trebuie să le parcurgă un copil ca să poată atinge performanţa, Andrea a reuşit să câştige Aprilia Challenge în 2000, o competiţie monomarcă, victorie urmată de câştigarea Campionatului European la clasa 125 cc în anul următor.

De aici a început adevărata ascensiune, trei ani în Campionatul Mondial la clasa 125 cc, încununaţi de cucerirea titlului mondial în 2004, sezon în care Dovizioso câştigă cu cinci victorii şi şase podiumuri.

Andrea Dovizioso

Trecerea la clasa 250 cc pentru următorii trei ani şi apoi la clasa supremă, MotoGP, au fost nişte pasi naturali, Andrea Dovizioso fiind în toată această perioadă unul dintre jucătorii importanţi ai competiţiei.

Începând din 2013 s-a alăturat familiei Ducati şi, împreună cu alţi mari piloţi şi, în special Casey Stoner, a contribuit decisiv la dezvoltarea motocicletei Ducati din acest moment şi, implicit, la apariţia super-motocicletei 1299 Superleggera, model de senzaţie lansat la EICMA 2016, după nişte ani de cercetare şi teste făcute în competiţii.

Andrea Dovizioso

Prezentarea noului model în cadrul Ducati World Premiere, a fost evenimentul la care am avut şansa să-l întâlnesc şi să-i smulg un scurt interviu, presiunea posturilor de televiziune din Italia prezente în sală fiind continuă, nelăsând loc celor mai puţin cunoscuţi (nu am vrut să spun mai puţin importanţi).

Tot ce pot spune după această scurtă întâlnire este că Andrea Dovizioso s-a purtat cu toată lumea din sală aşa cum îmi închipuiam eu că trebuie sa se comporte un mare sportiv, modest, amabil, fiind una dintre cele mai carismatice prezenţe din acea sală.

Andrea Dovizioso

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 19 noiembrie 2016.

Dacă v-a plăcut interviul şi relatarea evenimentului, mai jos puteţi găsi alte articole postate până acum despre lansarea noilor modele Ducati la EICMA 2016.

De vorbă cu Casey Stoner la Ducati World Premiere 2016

Lansarea noilor modele Ducati 2017, un spectacol de gală

Noul Ducati Supersport – cum a fost prezentat la Intermot şi ce ştie să facă

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de echipamente moto postate până acum pe blogul  POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi testele şi cursele moto pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*