TIBERIU TROIA

Yamaha Tracer 700 – test şi prezentare – varianta video

Tracer 700 este una dintre cele mai bune motociclete de la clasa Sport Touring de capacitate medie. Unii o vor considera cea mai bună.

Fiind echipat cu noul motor folosit pe MT-07, acelaşi motor cross plane de 75 CP, bicilindru cu manetoanele defazate la 270 grade, Tracer este o motocicletă adaptată perfect folosinţei touring, având şasiul modificat.

Bascula este cu 50 mm mai lungă, ceea ce a făcut ampatamentul mai mare, prinderea basculei pe cadru a fost înălţată, ca şi înălţimea şeii, iar ghidonul a fost ridicat şi adus spre pilot, pentru o poziţie relaxată.

Amortizoarele au fost şi ele modificate, iar arcurile au fost înlocuite cu unele mai rigide, adecvate mersului sportiv.

Spre deosebire de MT-07, motocicletă naked pentru oras, Tracer are o carenă mică, dar eficace, cu parbrizul reglabil, existând ca opţională o variantă de parbriz mai mare.

De altfel, gama de accesorii oferită de Yamaha este impresionantă, mult peste ceea ce exista până acum, pentru o motocicletă de clasa medie, de la şa încălzită, până la proiectoare suplimentare cu LED, genţi laterale dure, din plastic, sau textile şi eşapament sport Akrapovič.

Motorul cunoscut de pe celelalte modele produse în ultimul timp, MT-07, sau XSR700, produce aceeaşi putere de 75 CP, fiind cel mai puternic motor la această clasă, la egalitate cu motorul amplasat pe BMW F700GS Rallye, celelalte modelele concurente fiind Kawasaki Versys 650, Honda NC700X şi Suzuki V-Strom 650.

Tracer 700

În ceea ce priveşte masa motocicletei, Tracer 700 conduce detaşat, cu 196 kg la plin, fiind cea mai uşoară motocicletă din cele enumerate mai sus, la diferenţă de 13 kg de următoarea poziţie în acest clasament.

Se pare că şi preţul oferit de Motodynamics SRL, importatorul oficial Yamaha în România, este competitiv, acesta fiind 7900 euro, toate taxele incluse.

Am lăsat pentru finalul prezentării impresia pe care mi-a făcut-o motocicleta, ţinuta ei de drum şi modul în care răspunde comenzilor.

Pentru cei care au testat modelele echipate cu acelaşi motor, adică MT-07, sau XSR700, pot spune un singur lucru: nu au nici o legătura cu Tracer 700.

Geometria diferită a bicicletei (ansamblul complet fără motor) o transformă într-o motocicletă complet diferită de celelalte, plăcută la drum lung, manevrabilă şi uşor de controlat, perfectă pentru piloţii mai scunzi, sau cu dimensiuni medii, doamne, începători, sau cei care vor o motocicletă de Touring uşoară, cu dimensiuni reduse, dar care păstrează AND-ul motoarelor sportive produse de Yamaha.

Tracer 700

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 29 octombrie 2016.

Dacă vă interesează şi alte teste făcute cu modele Yamaha, mai jos puteţi găsi articole postate până acum.

Yamaha MT-10 – test şi prezentare video

Prezentare Yamaha FJR1300, model 2016

Test şi prezentare Yamaha Super Tenere XT 1200 Z – varianta video

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*