TIBERIU TROIA

De vorbă cu Carl Fogarty, cel mai mare pilot de Superbike

O viaţă dedicată motociclismului încununată de victorii greu de egalat, fiecare dintre cursele câştigate fiind o poveste memorabilă – Carl Fogarty.

Campion Mondial la Anduranţă cu echipa Kawasaki in 1992, de 3 ori Campion Mondial la Formula 1 – 750cc, de 4 ori Campion Mondial Superbike cu Ducati, victorie la prima participare pe Insula Man la categoria Lightweight şi 3 victorii la TT seniori, cu un record de tur care a rezistat 7 ani, victorie în cursa de 24 ore de la Le Mans, victorie la Bol d’Or, victorie în cursa de Grand Prix de la Ulster cu record de tur, victorie în cursa North West 200, în faţa fraţilor Dunlop, stabilind record de tur.

Carl Fogarty

Carl Fogarty, unul dintre ultimii cavaleri care respectă steagul național

Este recunoscut ca pilotul care a făcut minuni cu Ducati, dar victoriile sale au fost reuşite cu motociclete Cagiva, Honda, Yamaha, Kawasaki şi numeroase modele de Ducati.

O astfel de carieră glorioasă a putut fi întreruptă numai de o accidentare teribilă, care l-a obligat să treacă la nivelul superior, devenind proprietar şi manager de echipă, un adevărat ambasador al acestui sport.

L-am întâlnit pe Carl Fogarty la ambele expoziții internaționale de motociclete organizate în toamna anului 2016 în Europa, Intermot la Köln și EICMA la Milano.

Carl Fogarty

În ultimii ani, Carl a fost imaginea firmei Triumph, cel mai mare producător de motociclete din Marea Britanie, chiar dacă nu a alergat în competiții pe motocicletele produse de această companie. Nici nu avea cum, pentru că Triumph nu producea nici un model competitiv în perioada în care Fogarty a reușit performanțele ieșite din comun, cu care a uimit o lume întreagă.

Foarte mândru de faptul că a fost ales de marele producător un fel de ambasador al imaginii motocicletelor britanice, Carl Fogarty a acceptat fără rezerve și cu multă amabilitate invitației mele de a răspunde la câteva întrebări.

Carl Fogarty

Carl Fogarty, întotdeauna un răzvrătit

Personalitate controversată, criticat de unii și iubit de alții, Carl Fogarty a fost recunoscut de toată lumea ca fiind unul dintre cele mai mari talente ale motociclismului din Marea Britanie, iar performanțele reușite de el vor rămâne în analele motociclismului de performanță.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 4 februarie 2017.

Dacă v-a plăcut interviul, mai jos sunt alte interviuri ale unor mari campioni de motociclism.

De vorbă cu Casey Stoner la Ducati World Premiere 2016

De vorbă cu Andrea Dovizioso la Ducati World Premiere 2016

De vorbă cu Cal Crutchlow și Lucio Cecchinello

Tom Sykes – interviul complet – EICMA 2015

Standul Kawasaki la EICMA 2015 explicat de domnul Martin Lambert, PR Manager şi interviu Jonathan Rea şi Tom Sykes

De vorbă cu Chaz Davies la Ducati World Premiere 2016

Dacă nu aţi văzut toate prezentările de motociclete, testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*