TIBERIU TROIA

Roadmaster Elite, modelul de lux 2018 lansat de Indian

Având dotări de top și finisaje de cea mai bună calitate, Roadmaster Elite este modelul de top prezentat de Indian pentru sezonul 2018.

Roadmaster Elite

Motor Thunder Stroke 111 de 1811 cc, cu un cuplu maxim de 161 Nm la doar 3000 rpm, o furcă telescopică pe măsură, de 119 mm, frâne cu discuri flotante de 300 mm, motocicleta este un adevărat mostru mecanic.

Roadmaster Elite

Dar ceea ce deosebește modelul Roadmaster Elite de alte motociclete touring din gama de lux este vopseaua care acoperă piesele de caroserie, cele peste 20 de straturi fiind aplicate manual, având detalii lucrate cu foiță de aur, fiecare caroserie fiind realizată în zeci de ore de muncă.

Roadmaster Elite

Dotările și accesoriile instalate pe motocicletă sunt mult prea multe pentru a le descrie, dar nu se poate să nu îți sară în ochi sistemul de informare și audio de 300 w, cu care nu numai că se poate asculta muzică din mers ci, la nevoie, se poate sonoriza un eveniment de amploare.

Roadmaster Elite

Mult timp m-am întrebat și eu pentru cine se produce o astfel de motociclete ca Roadmaster Elite, dar, la unul dintre drumurile făcute în SUA am înțeles.

Eram în vizită la magazinul mare al principalului dealer de motociclete din Las Vegas.

Spun magazinul mare pentru că același dealer avea nu mai puțin de 7 (șapte) magazine în același oras, dintre care doar două vindeau și motociclete, celelalte vânzând haine și alte repere în afară de cele tehnice.

Roadmaster Elite

Pe vremea accea, cele două magazine vindeau cam 2500 de motociclete noi pe an, magazinul mare fiind aproape cât Bucur Obor și plin de tot ce îți puteai dori.

Eu îmi doream doar o camașă și existau multe modele frumoase. Problema era că nu găseam pe rafturi nici una măsura M, măsură obișnuită în Europa, nimic special.

Roadmaster Elite

Întreb pe unul dintre vânzători, care îmi aruncă o privire plină de compasiune și îmi spune că ei nu țin în stoc o astfel de măsură, pentru că nu au client în viață cu mărimea asta.

În schimb aveau de toate măsura 5XL, un tricou din aceasta dimensiune fiind desfășurat cam cât cearceafurile mele.

Atunci am înțeles că piața americană are alte probleme decât cele din Europa și multe dintre produsele lor se adaptează acestei piețe și clienților de acolo, în special motocicletele de serie care au 433 kg la plin și masă totală recomandată 628 kg.

Roadmaster Elite

În momentul în care modelul Roadmaster Elite va fi disponibil și pentru piața din Europa, motocicleta va putea fi comandată la magazinul firmei ASP Group din București, distribuitor autorizat Indian în România.

.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre firma Indian și motocicletele pe care le produce, mai jos sunt articole postate până acum.

Indian a prezentat noul model Scout Bobber

Primul Indian Roadmaster Classic a ajuns la magazinul importatorului din București

Indian – prima motocicletă americană învingătoare la Tourist Trophy, cursa de pe Insula Man

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*