TIBERIU TROIA

Union, prima motocicletă cu ataș prezentată la AMD, proiect expus la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Realizată de firma Abnormal Cycles din Italia, Union este motocicleta învingătoare în multe dintre concursurile internaționale ale constructorilor.

Union by Abnormal Cycles

Abnormal Cycles, firma lui Samuele Reali, cu sediul în Bernareggio, înființată în 2006, este renumită pentru calitatea restaurării unor motociclete.

Povestea motocicletei cu ataș care a făcut istorie, fiind prima de acest fel înscrisă în Campionatul Mondial AMD, devenind în același timp și prima motocicletă cu ataș câștigătoare, a început cu restaurarea unui motor Harley-Davidson Flathead U74 din anul 1942.

Starea în care se afla motorul fiind destul de proastă, restaurea a necesitat numeroase ore de muncă și multe piese originale.

Union by Abnormal Cycles

Odată terminat motorul V-twin cu supape laterale, a urmat construcția furcii de față, un prototip spectaculos, realizat din foi de arc, gândit pentru o motocicletă cu ataș.

A urmat căutarea unui ataș în multe țări din Europa, singurul găsit fiind un model rar, din 1956, aflat într-o stare jalnică, necesitând restaurarea părții din spate și a podelei, după care o altă provocare a fost adaptarea cadrului Harley-Davidson din 1942.

Au fost folosite componente de la mai mulți producători, roțile de 18” de la JoNich, pe care au fost instalate anvelope italiene Ceat, produse în 1958, frânele de la Kustom Tech, ghidonul a fost construit în formă de suspensie pe foi de arc, iar interiorul atașului a fost realizat din lemn de Davide Aresi, un expert în restaurarea pieselor de mobilier vechi.

Union by Abnormal Cycles

Decorarea caroseriei este opera lui Luca Zuchelli, care a acoperit părțile metalice cu 3000 de frunze din foiță de titan, peste care s-au aplicat 20 de straturi de lac incolor și un strat de lac negru metalizat.

Motocicleta a fost premiată la toate concursurile importante la care a participat, câștigând la două categorii ale Campionatului European din Germania, clasa Best Modified Class și Best Jammer Class, precum și marele premiu al clasei Modified Harley-Davidson, din cadrul Campionatului Mondial AMD 2011, organizat la Sturgis, în Statele Unite.

Ca o recunoaștere a muncii depuse de Samuele Reali și echipa sa, Union a fost expusă în expoziția organizată la Praga, cu ocazia sărbătoririi a 115 ani de la înființarea firmei Harley-Davidson, eveniment la care am avut privilegiul să fiu invitat de colegii de la Harley-Davidson Europe.

Union by Abnormal Cycles

Motocicleta Union expusă la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Union by Abnormal Cycles

Union by Abnormal Cycles

Union by Abnormal Cycles

Union by Abnormal Cycles

Union by Abnormal Cycles

Union by Abnormal Cycles

Pentru cei pasionați de construcția artizanală a motocicletelor, am postat mai jos articolul postat cu ocazia sărbătoririi a 115 ani Harley-Davidson și câteva dintre motocicletele expuse cu acea ocazie.

Cum a sărbătorit Harley-Davidson 115 ani la Praga

The Recidivist – prima motocicletă tatuată prezentată la Praga

Vortep, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

The Time Machine, proiect expus și premiat la Praga – 115 ani Harley-Davidson

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*