TIBERIU TROIA

Noile modele Yamaha 2017 prezentate la EICMA – prezentare video inclusă

La Milano au fost prezentate noile modele Yamaha 2017 și Valentino Rossi a luat parte la eveniment.

Înainte de fiecare expoziție importantă, Yamaha organizează un eveniment special, desfăşurat de obicei într-un club, în care se prezintă presei motocicletele pregătite pentru sezonul următor.

Și acum, la EICMA 2016, obiceiul a fost păstrat, locul ales cu multă atenție, gazdele au pregătit atât scena, pe care cânta o doamnă grațioasă, cât și sala în care fotografii și operatorii video își aranjau sculele în locurile desemnate, fiind întâmpinați cu gustări și delicatese.

modele Yamaha 2017

Înghesuială mare, ca la fiecare eveniment Yamaha și așteptări pe măsură.

Foarte greu de anticipat care aveau să fie noutățile, având în vedere că la Intermot, cu o lună înainte, fuseseră lansate trei modele interesante.

Pe mine mă interesa foarte mult un singur model pe care speram că Yamaha îl va lansa acum, noul model de soft enduro care ar trebui să înlocuiască generația XT660, viitorul model care va avea motorul bicilindric instalat pe modelele MT-07.

Ca de obicei în ultimii ani, prezentatorul evenimentului a fost Gavin Emmett, cunoscutul prezentator MotoGP și a altor competiții importante, o adevărată personalitate a breslei gazetarilor moto.

modele Yamaha 2017

Prima motocicletă adusă pe scenă a fost R6, motocicleta lansată cu puțin înainte, cu ocazia unei expoziții din Statele Unite (ca să existe și acolo o premieră), urmată imediat de varianta de curse R6, introdusă de Lucas Mahias, unul din piloții echipei Yamaha participantă la Campionatul Mondial de Anduranță, lângă care au venit și doi tineri piloți de la Stock 600, clasa de nivel European găzduită de WSBK, Féderico Caricasulo și Niki Tuuli.

Noua variantă de competiții a motocicletei R6 promite mult și, așa cum avea s-o spună și Valentino Rossi puțin mai târziu în aceeași seară, faptul că Yamaha a decis să producă o motocicletă dedicată curselor, face clasa de 600 cc să pară mai interesantă și clasa Supersport din Campionatul Mondial de Superbike să renască.

modele Yamaha 2017

După motocicleta sportivă a început un adevărat festival enduro, pe scenă intrând motocicleta de enduro cu care Yamaha își dorește să ocupe una din treptele podiumului de premiere al Raliului Dakar din acest sezon, WR450F Rally, prezentată de Hélder Rodrigues, unul dintre piloții echipei oficiale Yamaha.

Diferența dintre modelul 2017 și cel precedent mi s-a părut uriașă, dar, la astfel de competiții contează foarte mult și pilotul, nu numai motocicleta.

modele Yamaha 2017

Yamaha WR450F Rally model 2017

Urmatoarea motocicletă prezentată a fost cea așteptată de mine, de fapt o motocicletă concept a ceea ce așteptam eu.

T7 este un proiect propus publicului, care va fi urmat cel mai probabil în 2018 de o motocicletă de serie care îi va semăna, așa cum s-a întâmplat de multe ori până acum.

Singura necunoscută este cât de mult va semăna modelul de serie cu conceputul adus aici, care este (cel puțin pentru mine) puțin prea extrem față de ceea ce speram eu.

În varianta prezentată aici, T7 seamănă mai mult cu seria WR, decât cu vechile XT, dar până la apariția produsului de serie pot apare modificări importante, care îi pot schimba aspectul și chiar unele detalii tehnice.

modele Yamaha 2017

Yamaha T7, model concept 2017

După aceste modele Yamaha 2017 din gama enduro a sosit rândul unei surprize, o motocicletă produsă în colaborare cu una dintre cele mai vechi firme specializate în customizare, Abarth.

Rezultatul acestui parteneriat strategic, după colaborări asemănătoare avute cu Shinya Kimura și Roland Sands, este un Café Racer modern, având în componență elemente rafinate, cu aspect sportiv, care va fi produs în numai 695 exemplare – XSR900 Abarth.

Eventuala comandă a unei astfel de motociclete va putea fi făcută online pe un site dedicat acestei motociclete, site care va fi activat începând cu 17 ianuarie 2017, iar primii 95 de clienți care vor lansa o astfel de comandă vor fi invitați să participe la un eveniment special, VIP Abarth Experience.

modele Yamaha 2017

După primele 95 de comenzi primite, restul de 600 de unități disponibile vor putea fi comandate, sau cumpărate direct din rețeaua oficială Yamaha, începând din aprilie 2017, în măsura în care importatorii din fiecare țară vor lansa comenzi pentru acest model, fără să aibă precomenzi ale clienților.

Seara dedicată noilor modele Yamaha 2017 s-a încheiat cu prezentarea super-scuterului T-Max, ajuns la a treia generație, model pregătit pentru sezonul 2017 în trei variante: standard, SX și DX, în funcție de nivelul de accesorizare.

Din păcate, acest model revoluționar nu contează foarte mult pe piața din România, nu numai din cauza prețului prohibitiv, ci și datorită popularității scăzute a maxi-scuterelor în țara noastră.

modele Yamaha 2017

Motive putem găsi multe, de la starea proastă a drumurilor și vremea mai puțin prietenoasă, până la lipsa de civilizație în trafic a multor șoferi, dar adevărul este că la noi, mașinile se bucură în continuare de mai multă atenție față de motociclete / scutere și asta va mai dura foarte mulți ani.

Probabil că cei obișnuiți cu astfel de prezentări așteptau momentul principal al serii, pentru că, la astfel de evenimente, se obișnuieste ca modelul de vârf să fie introdus de cea mai mare vedetă a firmei, disponibilă în acea seară și, până în acest moment, nici un mare pilot Yamaha nu fusese prezent.

modele Yamaha 2017

Valentino Rossi cu noul maxi-scuter Yamaha T-Max, model 2017

Pe scenă și-a făcut apariția Valentino Rossi, conducând una din cele trei variante T-Max, surâzător, salutând pe toată lumea de pe scenă și din sală.

Valentino a spus că este un mare fan al modelului T-Max, pe care îl folosește toată vara la proprietatea sa din Tavulia și speră ca noul model să-i fie oferit de firmă pentru teste.

A urmat obișnuita rundă de fotografii, pe scenă, împreună cu toată conducerea de cel mai înalt nivel al firmei, și cu noul T-Max, după care Rossi a ieșit în afara clubului, unde, la ușă apăruseră între timp, o motocicletă XSR900 Abarth și una din mașinile pregătite de Abarth, prilej pentru încă niște poze, spre bucuria celor prezenți.

modele Yamaha 2017

Chiar dacă Valentino Rossi se afla acolo și, uneori era la 1-2 metri de cei prezenți, era aproape imposibil să ajungi la el, pentru că era păzit in permanență, mai ceva ca șefii de stat.

Am încercat să-i atrag atenția, având la mine un mare album cu poze de-ale lui, sperând că voi obține un autograf luat personal, dar n-am avut nici cea mai mică șansă, astfel încât am fost nevoit să mă mulțumesc cu prezentarea noilor modele Yamaha 2017 și cu amintirea rămasă.

modele Yamaha 2017

Yamaha XSR900 Abarth, model 2017

Toate noile modele Yamaha 2017 prezentate la EICMA 2016 vor putea fi comandate la Motodynamics SRL, importatorul autorizat Yamaha în România și în rețeaua dealerilor autorizați ai acestei companii.

.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 26 moiembrie 2016.

Dacă v-a plăcut relatarea evenimentului, puteți găsi mai jos alte evenimente organizate de Yamaha, sau teste ale unor modele de vârf ale aceluiași producător, articole postate până acum.

Cum a prezentat Yamaha noile modele la Intermot şi cum le promovează

Ce a adus nou Yamaha la Intermot 2016

Yamaha Tracer 700 – test şi prezentare – varianta video

Yamaha MT-10 – test şi prezentare video

Cum a apărut Yamaha XSR700 şi de ce a fost numită XSR

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*