TIBERIU TROIA

Cum a fost la lansarea FXDR 114, ultimul Harley-Davidson din familia Softail

Lansarea FXDR 114, noul model produs de Harley-Davidson, a fost marcată de organizarea unui eveniment pentru presa de specialitate.

Lansarea FXDR 114

La fiecare model nou apărut, Harley-Davidson organizează un eveniment în care prezintă presei de specialitate respectiva motocicletă.

În luna mai am participat în Croația la prezentarea celor două modele noi Sportster, Iron 1200 și Forty-Eight Special, motociclete care au completat gama existentă și evenimentul a fost un adevărat spectacol de trei zile, în care am avut ocazia să testez două modele Touring deosebite, cele două noi Sportstere și în ultima zi să îmi încerc abilitățile pe o pistă de pământ cu motociclete modificate pentru curse de Flat Track.

Patru luni mai târziu, Harley-Davidson a anunțat apariția ultimului model din familia Softail, după care, la câteva zile, a urmat obișnuitul eveniment de prezentare, lansarea FXDR 114, acesta fiind numele ultimului Softail apărut.

În Croația, organizatorii ne-au întrebat unde credem că ar fi bine să aibă loc astfel de evenimente viitoare și majoritatea celor prezenți au sugerat Grecia.

Lansarea FXDR 114

Nu credeam că părerea noastră va conta foarte mult, dar se vede că m-am înșelat, pentru că lansarea FXDR 114 a fost organizată până la urmă în Grecia.

Baza a fost stabilită în Salonic, ca de obicei într-un hotel cu servicii fără cusur, loc în care ne-am întâlnit în prima zi.

Ca de fiecare dată, în holul hotelului era expusă motocicleta prezentată și era amenajată o zonă de relaxare cu un bar separat, care servea gratuit orice băutură,  pe toată perioada evenimentului, totul numai pentru invitații Harley-Davidson.

La astfel de evenimente, echipa organizatorilor se pregătește minuțios, se face o recunoaștere a traseului pe care vor merge pe motociclete grupurile de ziariști și totul este organizat în serii.

De această dată am făcut parte din cea de-a doua grupă, împreună cu echipele de test de la Moto.it și Motociclismo, care aveau scris pe căști “Motociclismo Test Team”, căști purtate cu mândrie, dar echipați complet greșit pentru cele 38 grade anunțate.

Lansarea FXDR 114

Toți erau îmbrăcați cu geci de piele neagră neperforată, în loc să folosească geci textile perforate, eventual de culoare deschisă, semn că nu merg pe motocicletă zi de zi, pentru că nu-mi vine să cred că nu-și permiteau echipament adecvat…

S-a plecat într-un tur de vreo 300 km, la început pe autostradă, după care am intrat pe drumuri de munte mai puțin circulate. Au fost porțiuni de-a dreptul dificile, benzile de circulație fiind mult îngustate de vegetația necurățată și de crăpăturile asfaltului create de alunecările de teren.

Pot spune fără să exagerez că am întâlnit șosele mai proaste decât cele obișnuite din România, care au fost pe alocuri chiar periculoase, ritmul în care se rulează la astfel de evenimente fiind susținut, iar partenerii de drum cu ambiții.

Lansarea FXDR 114

S-au făcut obișnuitele pauze pentru fotografii, filmări și cea de prânz, pe care eu am folosit-o creator, pregătind un mic material filmat.

Motocicleta testată este deosebită, dar nu o voi prezenta acum, urmează atât materialul filmat, cât și articolul pe care l-am scris pentru revista Auto Motor și Sport, pe care le voi posta după difuzare emisiunii și apariția pe piață a revistei.

Ce pot să vă spun este că merită să testați acest model și oricine poate să o facă dacă se înscrie pentru test la deja obișnuita vizită a camionului Harley-Davidson, care, de zece ani încoace, vine în fiecare mai în București cu câte 23 de motociclete de test, toate fiind modelele anului respectiv.

FXDR 114 nu este ieftin, dar cei interesați pot comanda și achiziționa acest model la magazinul Harley-Davidson București, singurul dealer H-D autorizat din România.

Lansarea FXDR 114

Mai jos am selectat câteva articole despre motocicletele Harley-Davidson, materiale postate recet.

Primul Harley-Davidson Adventure Touring și câteva dintre modelele viitorului au fost anunțate azi

Cum a sărbătorit Harley-Davidson 115 ani la Praga

Ride Ride Slide – Harley-Davidson în Croația – ziua 1

Ride Ride Slide – Croația ziua a 2-a – lansare Iron 1200 și Forty-Eight Special

Ride Ride Slide – Croația ziua a 3-a – Flat Track, arta derapajului

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*